Podijeli članak

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić, u utorak su u Glavnom uredu održali radni sastanak s predsjednikom Sindikata Granične policije BiH Emirom Tanovićem i članovima užeg rukovodstva Sindikata.

Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uvjeta za rad pripadnika Granične policije BiH, kao i problemima iz segmenta radno-pravnih odnosa s naglaskom na uvjete rada na terenu, a koji, kako je rečeno na sastanku, ne zadovoljavaju ni minimum uvjeta potrebnih za rad, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, razgovaralo se i o mogućnosti plaćanja naknada za prekovremene radne sate, neodgovarajućim policijskim uniformama, prestancima radnog odnosa po osnovu ispunjavanja uvjeta za mirovinu, pitanju kolektivnog osiguranja službenika, primjeni metodologije platnih razreda za državne službenike i zaposlenike, primjeni odluke Vijeća ministara BiH o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu na prijevoz na posao i prijevoz sa posla u institucijama BiH, kao i aktualnoj migrantskoj krizi.

Ovom prilikom, direktor Galić je predstavnicima Sindikata predstavio postignute rezultate Granične policije BiH u 2019. godini, kao i aktivnosti koje se poduzimaju na suzbijanju ilegalnih migracija.

U vezi s tim, Galić je kazao kako su svi ljudski i tehničko-materijalni kapaciteti te policijske agencije usmjereni na istočni i sjeveroistočni dio zemlje u cilju sprečavanja nezakonitih ulazaka u BiH iz pravca Republike Srbije i Crne Gore, kao i na sprečavanje svih oblika prekograničnog kriminala duž cijele bh. državne granice.

Predstavnici Sindikata Granične policije BiH su zahvalili rukovodstvu Granične policije BiH na otvorenom dijalogu i uvjetima koje su osigurali za rad Sindikata.

Na sastanku je dogovoreno da će se u budućnosti, prema nadležnim tijelima, dostaviti inicijative i prijedlozi za izmjene zakonskih regulativa kako bi se riješila prava i obveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u Granične policije BiH, navodi se u priopćenju.