Podijeli članak

Tyson Fury stisnuo je Deontaya Wildera u kut i počeo seriju udaraca. Prvaku su već nekoliko rundi klecala koljena, a onda je iz Wilderova kuta doletio ručnik. Predaja. Boksački svijet ima novog prvaka po WBC-u, Tyson Fury opet je na tronu, kralj cigana maršira!

U borbi za WBC naslov teškaškog prvaka Fury (31) došao je do 31. pobjede, 21. nokautom, bez poraza, uz jedan remi, s Wilderom prije godinu i tri mjeseca. Tri godne starijem Wilderu je ovo prvi poraz u 44. meču.

Britanac je dominirao u cijeloj borbi, a prije predaje, Wilder je triput bio u nokdaunu.

Fury je već bio prvak nakon što je 2015. pobijedio Vladimira Klička i uzeo mu pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO, ali onda se zbog depresije, suicidalnih misli i ovisnosti o drogi tri godine nije borio. Krenuo je ispočetka, prvi napad na titulu protiv Wildera nije bio uspješan, ali sad se vratio na tron...

Nakon što je njegov trener predao borbu u sedmoj rundi, a prethodno je Wilder dvaput bio u nokdaunu, detronizirani prvak je rekao:

- Nisam dobro, ali to se događa. Danas je suparnik bio bolji, nisam posve spreman ušao u borbu, ali htio bih da me kut pustio da izađem na štitu, jer sam ratnik, ali tako je kako je. I najveći padnu i vrate se. Nema isprika, vratit ću se jači - govorio je u ringu Wilder, pa zaključio:

- Ovo je bit boksa da se najbolji bore s najboljima.

A novi / stari prvak u svom je stilu izveo šou u ringu i nakon borbe:

- Hvala Isusu Kristu, oni koji stoje u mraku nikad neće izaći na svjetlo - bilo je prvo što je želio reći, a onda je naglasio:

- Čestitke i Wilderu, pokazao je srce šampiona, ustao nakon što sam ga srušio, i vratit će se on i opet biti šampion jer je ratnik. A kralj se vratio na prijestolje!

Potom je krenuo šou...

- Rekao sam da ću pjevati, nisam li? "Long long time ago" krenuo je pokazavši da zna sve riječi hita "Bye bye, Miss American Pie", ali i da nema baš puno sluha.