Podijeli članak

Na Facebook profilu Balkanski navijači, komunikacijskoj platformi istoimene web stranice koja se bavi navijačkom supkulturom, pojavila se zanimljiva fotografija na kojoj jedan stariji hrvatski navijač drži mlađeg navijača Walesa. Radi se o onom manjem incidentu koji se dogodio uoči utakmice u Cardiffu prošle nedjelje, a u kojem su nekolicina mlađih navijača Walesa, ničim izazvana kako je pisalo i kako se dalo iščitati iz pisanja hrvatskih medija, došla do Hrvata i počela ih provocirati.

Također, jedan bahati i nekulturni mladić je u Cardiffu ‘srednjakom’ pozdravio starijeg i ozbiljnijeg gospodina u trenirci Hrvatskog nogometnog saveza, kao i okupljene navijače koji su se samo nasmijali na ovakve pokušaje jer se radi o klincima,prenosi net.hr

No, ovaj je naišao očito na “nezgodnom” koji mu je odlučio pojasniti neke stvari. Na kraju mladići iz Walesa nisu uspijeli isprovocirati sukob i samo su otišli. Nije došlo do nikakvog fizičkog sukoba…

Fotografija je postala hit na društvenim mrežama i izazvala je komentare.


“Velšaninu se nakon ove fotografije gubi svaki trag…”, stoji u opisu fotke.


Komentari na Facebooku
“Ovdje govorimo o ex pripadniku HV- a i klincu koji pušku vidio nije”, stoji u komentaru ispod fotografije…

“Rođena majka ga u ćevapu traži”, “Mali gleda previše filmova”, “poslao ga nazad u 2. razred”, “Pojeo ga za večeru”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama “navijača” iz regije. Za spomenuti kako je Vatrene u remiju 1:1 protiv Walesa u pretposljednjem 7. kolu eurokvalifikacija skupine E bodrilo oko 1600 hrvatskih navijača koji su nadglasali čitav Cardiff City stadion. Hrvatsku nogometnu reprezentaciju samo bod dijeli od plasmana na Euro sljedeće godine, a protivnik u posljednjem kolu na domaćem travnjaku bit će Slovačka.

Želimo naglasiti kako ovim ne želimo promovirati nikakav oblik nasilja kojem se žestoko protivimo, ali zbog interesa javnosti o slučaju u koji su bili involvirani Hrvati, dužni smo objavljivati i ovakve stvari.