Podijeli članak

Glazbena legenda Željko Bebek, Mostar Rock School i Simfonijski orkestar Mostar ispod Starog mosta u Mostaru večeras su priredili spektakularnu glazbeni večer u povodu obilježavanja 15. obljetnice od  završetka obnove UNESCO-ovog spomenika.

Manifestacije kojom  Grad Mostar 18. i 19. srpnja obilježava 15. godišnjicu završetka obnove Staroga mosta održava se pod nazivom "Gdje prošlost susreće budućnost", a kako su poručili gradski poglavari univerzalni jezik- glazba je najbolji način za obilježavanje događaja koji je okupio tisuće građana Mostara i turista iz svih krajeva svijeta koji su se zatekli u gradu na Neretvi.

Koncertna večer uz nastup  Mostar Rock School, Simfonijskog orkestra Mostar i pjevača Željka Bebeka je poklon Grada Mostara svim građanima zbog čega je na nesvakidašnje druženje svim posjetiteljima ulaz besplatan.
 

Da uistinu glazba ujedinjuje sve generacije  pokazala je večer ispunjena zajedničkim uživanjem u glazbenim arijama a posebice pjevanjima  u glas  dobro poznatih hitova glazbene legende Željka Bebeka koji je večerašnju atmosferu doveo do usijanja u srcu Mostara.

Iskazavši zahvalu na ukazanom povjerenju Bebek je istaknuo da mu je čast i zadovoljstvo uveličati svečanost u Mostaru koncertom ispod Starog mosta, te zapjevao "Ono nešto naše".
 


Podsjetimo Stari most je srušen  tijekom Rata u Bosni i Hercegovini 1993. godine, a obnovljen nakon rata i ponovno otvoren za javnost 23. srpnja 2004. godine.

Uspješnost i kvaliteta rekonstrukcije mostarskoga mosta i staroga grada na najbolji način je ocijenjena u srpnju 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine.

Autor: D.G./Pogled.ba