Podijeli članak

Tagovi

 

 

 

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru koji je zahvaljujući  proširenju usluga koje nudi studentima zauzeo vodeće mjesto u regiji, zbog velike potražnje za smještajnim kapacitetima koji rastu iz godine u godinu, razmatra mogućnost izgradnje novog paviljona.

 

Natječaj za izradu idejnog rješenja arhitektonsko-urbanističkog projekta koji je raspisan u prosincu 2012. godine je okončan i pobjednički idejni projekt danas je objavljen na našem portalu kao i u dnevnim tiskovinama. Kako smo i ranije pisali riječ je o zahtjevnom projektu u vrijednosti od 15 milijuna maraka koji bi trebao osigurati dodatnih 100 dvokrevetnih soba s kupaonicama, sportskom dvoranom za male sportove dužine 45 metara i širine 27 metara koju grad na Neretvi čeka već godinama, te prvom bazenskom dvoranom dužine 25 metara i širine 12 metara. Izgradnjom trećeg paviljona  Studentski centar Mostar postat će ujedno prva ustanova  na Balkanu koja će stati rame uz rame s prestižnim američkim kampusima.
Ono što je bitno spomenuti je i činjenica kako će ovaj hvalevrijedan projekt donijeti i 45 do 50 novih radnih mjesta.

 

 

Potpora Republike Hrvatske

Projekt izrade idejnog rješenja podržala je Vlada Republike Hrvatske , čijom je financijskom injekcijom pokriveno 60 % troškova raspisivanja spomenutog natječaja a prema riječima ravnatelja Centra, Dragana Mikulića, RH je obećala i dalje pomagati projekt izgradnje trećeg paviljona.

 

- Kako smo već spominjali kroz medije novi kompleks radit će se na dvije lokacije, tako što će jedna biti između 'velikih stepenica' i postojećeg doma, a druga između dvije zgrade postojećih domova, čime će se, kako kaže Mikulić, dobiti jedna impozantna građevina, na ponos Sveučilišta, Grada Mostara, ali i cijele regije, sa zavidnim imidžom, ali i ekonomski isplativ i profitabilan projekt.

- Idejni projekti koji su nam pristigli kroz natječaj su zaista impozantni i nagrađeni su zaista oni najbolji, a uvidom u pobjednički rad javnost može već danas steći dojam kako će novi kompleks izgledati- kazao je Mikulić.

 

 

Broj jedan  na Balkanu

Studentski centar Mostar već niz godina ima najjeftinije cijene smještaja i ishrane za studente u Bosni i Hercegovini, gdje za 145 maraka jedan student dobiva tri obroka dnevno, grijanje i toplu vodu 24 sata, multimedijalni centar, caffe bar, fitness klub, sportsku udrugu, dnevni boravak za studente, dvije čitaonice ali i nove sadržaje koje Studentski Centar iz dana u dan proširuje.

- Na jednom mjestu imati  smještaj, hranu, bazen, dvoranu, blizinu Sveučilišta, fitness centar, i sve ostale sadržaje koje nudi Studentski centar Mostar, kazao je Mikulić, učinit će grad Mostar najboljim studentskim gradom na Balkanu. Sportski timovi koji će imati mogućnost  priprema kroz naše sportske objekte, turističke grupe, studentske organizacije samo su neki od potencijalnih budućih gostiju našeg Centra  a time i gosti  grada Mostara - zaključuje Mikulić.

Prema njegovim riječima, daljnji koraci koji slijede su izrada glavnog projekta, rješavanje kredita odnosno načina financiranja same gradnje na čemu se već intenzivno radi te dobivanje građevinske dozvole.

 

P o b j e d n i c i   N a t j e č a j a :


I. NAGRADA: rad pod šifrom 7   autora ARHITEKT D.O.O. MOSTAR

II. NAGRADA :  rad pod šifrom 3  autora ARS STUDIO R. D.O.O. MOSTAR

III. NAGRADA: rad pod šifrom 6 autora: Pero Ćeškić dip.ing.arh; Boris Soldo
dipl.ing.arh.; dr.sc. Sanja Filep dipl.ing.arh.; Nikola Ivanac
dipl.ing.arh.; Martina Zeljko stud.arh.; suradnik Dušan Tomaš stud.arh.
te rad pod šifrom 10 autora:Damir Karakas D.I.A; Lana Kudumović D.I.A.;                                               
Adi Muminović D.I.A;Majda Taletović D.I.A.; Almir Rizvanović MA D.I.A.Posebna nagrada:
Prema procjeni stručnog ocjenjivačkog suda, a zbog izuzetne kvalitete obrade rada, dodjeljuje se radu pod šifrom 4 autora: Aida Husetić, Edin Husetić, Mirza Atlić iz Sarajeva.

 

Pogled.ba{jcomments on}