Podijeli članak

U nazočnosti velikog broja zaljubljenika u umjetnost sinoć je u Knjižnici Ljubuški svečano otvorena, 15. po redu, samostalna izložba slika ljubuškog slikara Nikice Sabljića.
 
Izložbeni postav predstavio je prof. Mate Grbavac. „Nikica Sabljić je samozatajan, tih i povučen kao čovjek, a tako snažan i eruptivan kao slikar. Pratim njegov rad od samih početaka njegovoga stvaralaštva i slobodno mogu reći da me svaki put, iznova i opet, oduševljava kako novim slikama tako i raznovrsnošću tema, motiva i interesa kao i novim pristupom u obradi istih. Siguran sam da će i u danima koji predstoje njegovo slikarsko umijeće oduševljavati ljude, a njegova slikarska djela krasiti brojne domove ljudi koji znaju što je dobro i lijepo likovno djelo“, istaknuo je prof. Grbavac.
 
U svojem obraćanju Nikica Sabljić nije krio oduševljenje što je svekolikoj ljubuškoj javnosti predstavio svoja nova umjetnička djela. Zahvalio je nazočnima, a nadasve organizatorima, kao ujedno i sponzorima Općini Ljubuški i Svadbenom salonu „Ohio“ koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji izložbe.
 
Ukratko o slikaru: Nikica Sabljić rođen je 1965. godine u Ljubuškom. Po zvanju je tehničar cestovnog prometa. Ljubav prema slikarstvu gaji od malih nogu. U njegovim djelima dominiraju motivi ljubuškog kraja, kao ujedno i sakralna djela. Do sada imao 14 samostalnih izložbi, od čega dvije u inozemstvu. Rado se odaziva na pozive likovnih kolonija i humanitarnih akcija.

Izložba ostaje otvorena do subote 8. lipnja, do kada će svi posjetitelji Knjižnice Ljubuški biti u prigodi vidjeti prekrasna umjetnička djela, priopćeno je iz Knjižnice Ljubuški.