Podijeli članak

Na stadionu Rođeni u Vrapčićima danas je u sklopu 13. kola BH Telecom Premijer Lige odigran veliki gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. Na kraju je slavio domaći tim s 1:0, rekli bismo zasluženo jer je u ne toliko kvalitetnoj utakmici pokazao više motiva i želje za pobjedom. 

U užarenoj i motivirajućoj atmosferi za oba tima Velež i Zrinjski krenuli su oprezno u ovaj susret. Igralo se živo i jako no pravih šansi nije bilo ni za jedan ni za drugi tim. Nešto konkretniji bio je Zrinjski u tim minutama no Velež se brzo pribrao i uhvatio ritam. U 16. minuti Mandić je u obećavajućoj situaciji u 16-tercu Veleža no nije se snašao najbolje. Takvu igru gledali smo sve do finiša prvog poluvremena kada Govedarica sjajno šutira no golman domaćih je na visini zadatka. 

Samo minut kasnije kolosalna šansa za Velež, Nusmir Fajić je za centimetar prekratak na sjajan ubačaj Ćosića, najveća prilika za Velež otišla je u vjetar. Ibanez u 43. minuti šutira no nije bio precizan šut Argentinca. 

Na poluvrijeme se otišlo bez golova  nastavak bolje otvara domaći tim. Ćosić odično šutira, Brkić brani krajnjim naporima. U 59. minuti hendikep za Zrinjski, pošto se ozlijedio Govedarica koji je morao napustiti igru a umjesto njega u igru ušao je Ivan Lendrić. Mora se spomenuti da je igru oba tima u tim trenutcima obilježilo mnogo grešaka. Velež je imao više loptu u nogama no nije tu bilo previše ideje ko ni u kontrama Zrinjskog koje su završavale u nogama obrane Veleža. 

Do samog kraja nismo vidjeli previše uzbuđenja iako su oba tima pokazivala želju da se uradi nešto više no čini se da je važnost utakmice učinila svoje pa do kraja nismo vidjeli previše ni od jednog ni od drugog tima. U 85 minutu sjajna šansa za Velež , iz velike blizine promašuje Fajić. I kada se mislilo da pobjednika neće biti već u idućem napadu erupcija oduševljenja za domaće navijače. Letargičnu igru i povlačenje Zrinjskog kaznio je kapetan domaćih Zvonić i donio radost kompletnom stadionu i svojim suigračima. 

Imao je Zrinjski dobru šansu no Bobić izlazi kao pobjednik ispred napadača Zrinjskog. Mora se istaći i sjajna atmosfera koju je prekinuo nekoliko bakljada ali to je već uobičajeni folklor na našim stadionima. Sve u svemu bilo bi grehota reći da Velež nije zaslužio ovu pobjedu.