Podijeli članak

Mostarski rukomet je uvijek u vrhu rukometnih zbivanja u BiH, Plemkinje su nakon osvajanja šampionske titule za prošlu godinu i ove sezone potvrdile da su ozbiljan kandidat za potvrdu i obranu prvaka u ženskoj konkurenciji. 

Međutim, Plemkinje nisu samo sportaši već i osobe sa potrebama da dijele bar dio sreće i veselja na koje one ovih godina nailaze. Organiziranje Božićnog turnira "Poklon roditeljima i Gradu" Mostar 2013. je samo mali korak ka širenju pozitivne energije prema svojim suigračicama kao i prijateljicama iz drugih klubova i ne samo iz BiH veći regije, tako da su pozvani klubovi iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

U ozračju blagdana i turnira odlučile su to podjeliti i sa onima koje srećemo svaki dan. Vođeni idejom i saznanjem za djecu sa posebnim potrebama odlučile su pokloniti trenutak zajedno i darivati im pored provedenog vremena i male skromne poklone.I sami u teškoj financijskoj situaciji upravo zbog nerazumjevanja ljudi u gradu i subjekata koji nemaju sluha za one koji svojim rezultatima uveseljavaju sredinu u kojoj žive, ipak su izdvojili skromno vrijeme i poklone darivali onim kojima je najpotrebnije kako bi osjetili dio brige i ljubavi zajednice u kojoj žive. 

Osnovna škola sa posebnim potrebama upravo treba ljubav zajednice jer samostalno teško uspjevaju zato je i Delegacija HŽRK ZrinjskI upravo posjetila tu ustanovu. Predsjednik HŽRK Zrinjski Zdravko Vučić, mlade trenerice:Andrea Kolobara, Ana Vrančić, Tina Biokšić i Marijana Arapović te igračice: Anita Azinović, Marija Cvitanović, Iva Vučić, Ivana Drežnjak, Marija Vučić, Maja Raič i Jelana Vrančić su u jednom emotivnom trenutku podjelili poklone i razgovarali u ozračju blagdana kako, a zauzvrat ta divna dječica su iznenadila svojim recitacijama i pjevanjem što nikoga nije ostavilo ravnodušnim, pa čak niti roditelje a ni nastavnike koje rade u Osnovnoj školi. 

Spontan doček, zajedničke snimke i jedna velika priredba koju nemate na repertoarima po kazališnim kućama ili priredbama, nešto što puno više donosi u srce čovjeka, više i od X faktore gdje nam se diže svaka dlaka. Pamtit ćemo vjerojatno svaku provedenu minutu susreta s tom djecom dulje i više nego one sa parketa. I bit će nam velika čast i zahvala ako smo bar zračak ljubavi prenijeli na ovu djecu,  ako smo ih uspjeli obradovati a mi smo to iz dubine duše željeli.

Na kraju i ravnateljica je podjelila trenutak sa delegacijom HŽRK Zrinjski.

„Zahvaljujemo Vam se na prijemu i ove poklone koje Vam donosimo su samo dio koji želimo da podjelimo sa ovom djecom, ovo je skromno i u ovom trenutko u našoj mogućnosti nadam se da ovo nije zadnji posjet  ta da ćemo se uvjek i kad budemo u mogućnosti sjetiti ove drage djece i doći sa njma podjeliti trenutak radosti, rekla je trenerica Andrea Kolobara

„Upoznata sam sa situacijom u Vašem klubu, mi to pratimo i zato Vam zahvaljujem na ovim poklonima jer znam da su od srca, a sam vaš posjet je najveći dar ovoj djeci i nama koji ovdje radimo. rječi su ravnateljice Maje Mustapić. Domjenak koji su upriličili svojoj djeci podjelili su sa delegacijom HŽRK Zrinjski pozivom da im se pridružimo i zato im veliko Hvala.