Podijeli članak

Predavanje "Važnost prehrane u kontroli dijabetesa" večeras je održano u Maloj dvorani HD herceg Stjepana Kosača. Na predavanju je o regulaciji dijabetesa govorio prof. dr. sc. Danijel Pravdić, endokrinolog u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i izvanredni profesor Medicinskog fakulteta, dok je o načinu prehrane i kombiniranju namirnica kroz praktične primjere govorila magistrica nutriocionizma, Nevena Pandža, nutricionistica SKMB-e.

Endokrinolog dr.sc. Danijel Pravdić kazao je: ''Moje predavanje je uvelo posjetitelje u to što je šećerna bolest, kako do nje dolazi i kakve smo iskorake napravili u posljednje vrijeme po pitanju edukacija i ostalih oblika terapija koje provodimo na našem odjelu.''

Predavanje je organizirala Udruga dijabetičara u HNŽ/K "Insula" uz potporu "Klas" Sarajevo čiji su predstavnici ovom prigodom svim posjetiteljima predstavili i uručili svoj novi proizvod "Hljeb/Kruh za dijabetičare". Navedeni novitet koji dolazi iz kompanije Klas 'Hljeb/Kruh za dijabetičare' ima 30% manje probavljivih ugljikohidrata od kruha normalnog sastava.

Menadžerica 'Klasa' Amela Kalić kazala je: ''Klas želi svojim potrošačima pružiti pravi i kvalitetan proizvod namjenski kreiran za dijabetes. To je novitet na tržištu Bosne i Hercegovine i drago nam je što radimo sa ovakvim jednim udruženjem koje se zaista istinski trudi da promovira i da podigne svijest o dijabetesu.''
Također je istaknula kako u svojoj ponudi imaju još  proizvoda koje mogu koristiti osobe sa dijabetesom te ljudi koji vode računa o zdravom načinu života.

Predsjednik udruge Insula kazao je kako su ovim događajem željeli širu masu upoznati s njegovim prednostima te saznati nešto više.