Podijeli članak

Sportski kolektiv grada Mostara judo klub "Borsa" proveo je "Beactive" program u Mostaru pod nazivom "Super Leo te zove… Budi fit!  Program je održan u parku "Zrinjevac", povodom Europskog tjedna sporta koji traje od 23. do 30. rujna.

Borsa je ovaj događaj organizirala u suradnji s Europskom komisijom i Federalnim ministarstvom kulture i sporta. Cilj projekta je poticanje ljudi na bavljenje sportom te su u projektne aktivnosti uključeni i fitness treneri te nutricionisti, kao i razni animatori i volonteri.U okolnim zemljama Europski tjedan sporta i bogati popratni događaji posljednjih godina dobivaju na sve većem značaju i okupljaju velik broj sudionika, a organizatori spomenute sedmodnevne manifestacije su središnji državni uredi za sport koji ulažu velika financijska sredstva na promociju sporta kako bi potakli ljude na bavljenje tjelesnom aktivnošću,a na taj način i zdravijim načinom života. 

Ove godine judo klub "Borsa" dobio je zadatak da približi sport i značaj bavljenja tjelesnom aktivnošću građanima grada Mostara.Program je bio razvnovrstan, a svim sudionicima i prolaznicima bili su omogućeni  besplatni savjeti fitness trenera o važnosti tjelesnog vježbanja, besplatni savjeti sa nutricionistom, aktivnosti za djecu, vježbice i igrice sa Super Leom i Lola Klaunovima, aktivnosti za odrasle (fitness izazovi), degustacija zdravih prirodnih sokova, druženje uz glazbu i dr.
Organizatori su pripremili i mnoge simpatične i zdrave navike za sve sudionike.

AU: A. Artuković