Podijeli članak

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 12. do 16. kolovoza sudjelovati će Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, točnije Baru. Mlade odbojkašice Bosne i Hercegovine za ovo natjecanje pripremaju se u Mostaru, treniraju u dvorani na Bijelom Brijegu, a smještene su u Studentskom centru.

"U srijedu smo doputovali u Mostar i smjestili se. Jako smo zadovoljni smještajem i svim uvjetima koje su nam naši domaćini pripremili. Radit ćemo dva puta dnevno treninge po dva sata. Pripremama je pristupilo 14 kadetkinja. Nažalost, na kraju priprema dvije djevojčice će se vratiti kući, jer na natjecanju može sudjelovati samo 12 djevojaka. Morat ćemo malo više pažnje posvetiti taktičkoj pripremi ekipe, uigravanju, a u udarnim terminima onoliko koliko budemo mogli i da radimo na fizičkoj pripremi", kazala je za pogled.ba izbornica reprezentacije Radmila Marković. 

BiH će na ovom odbojkaškom natjecanju igrati u grupi A sa Crnom Gorom, Srbijom i Rumunjskom. U grupi B nalaze se Turska, Moldavija, Bugarska i Grčka.

"Nije zahvalno nešto prognozirati, jer i ne poznajem toliko ostale ekipe. Dati ćemo sve od sebe i predstaviti našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu", poručila je Marković. 

Spisak BiH: Milana Božić (Modriča), Barbara Čelar (Troglav Livno), Sarah Braselle (Igman Ilidža), Ana Damjanović (Radnik Bijeljina), Ivana Radović (Bimal Jedinstvo Brčko), Anđela Kovač (Slavija Istočno Sarajevo), Ana Ištuk (Troglav Livno, Jovana Biberdžić (Hercegovac Bileća), Jelena Kremenović (Inova Banja Luka), Sofija Ivanković (Inova Banja Luka),Tijana Lučić (Slavija Istočno Sarajevo), Džana Obuća (Goražde), Džana Kurtalić (Bimal Jedinstvo Brčko) i Ana Oro (Slavija Istočno Sarajevo).