Podijeli članak

Ronioci Hrvatskog ronilačkog kluba (HRK) “Neum” jučer su organizirali eko akciju čišćenja neumskog podmorja od raznog otpada koji je dospio u more nebrigom čovijeka. Akcija je provedena na neumskim plažama „Poštari i Bad”. U nekoliko sati svoga rada ovi vrijedni ronioci iz mora su izvadili zaista veliku količinu raznog krupnog i sitnog otpada.

Svake godine Hrvatski ronilački klub ''Neum'' organizira ovakve i slične akcije, a ova je bila prva ove godine. Iza HRK “Neum” sada je već više od 30 eko akcija, u kojima nastoje pored brige o moru, upozoriti nesavjesne pojedince o važnosti očuvanja mora i okoliša, te ih pokušati ekološki osvijestiti. Pored HRK “Neum”, svoj doprinos za čišće i sigurnije podmorje, a pomoć svojim kolegama, dali su i vrijedni ronioci iz Hercegovine i Dalmacije.  

Akcija je organizirana u jednom zajedničkome cilju, očuvanju najvrjednijeg bogatstva,  koji je  preduvjet za turizam, opstanak i razvoj Neuma. Izazovan je Neum mnogima po ljepoti i čistoći svoga mora koje se odlikuje dugim i toplim ljetima i kratkom i blagom zimom, te pripada u red primorskih mjesta s najvećim brojem sunčanih dana.

„Stanovništvo Neuma pretežno živi od turizma i turističkih djelatnosti, a kako bi Neum prikazali u najboljem svjetlu našim turistima, ovakve i slične akcije su uvijek dobrodošle“, rekao je pokrovitelj ove vrijedne eko akcije načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško!