Podijeli članak

FOTO: Građevinski fakultet 'perjanica' Sveučilišta, promovirano 36 magistara, dodijeljene Dekanove nagrade

U drugom dijelu svečanosti obilježavanja 40-te obljetnice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru promovirano je 36 magistara građevinarstva, dodijeljene Dekanove nagrade i zahvalnice dugogodišnjim suradnicima.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta prof. dr. sc. Zdenko Klepić u svom obraćanju prisutnima naglasio je kako je Građevinski fakultet jedna od perjanica mostarskog Sveučilišta. 

"Dragi diplomanti, vi posebno imate razloga za ponos i radost jer ste s uspjehom prošli jedan jako izazovan i zahtjevan put koji je bio pun rada, odricanja, neprospavanih noći, radosti i tuge da bi došli do diplome koju danas primate i kompetencija koje danas imate. Odabrali ste težak put, studirati jako zahtjevno područje tehničkih znanosti, na javnom Sveučilištu. Što zahvaljujući vašem radu i trudu, te stručnošću vaših izvrsnih nastavnika na Građevinskom fakultetu, ova diploma nosi puno znanja i kompetencija s kojima ste spremni izaći na sve zahtjevnije tržište rada. Građevinski fakultet ove godine slavi 40 godina svoga postojanja i jakim koracima ide naprijed radeći velike iskorake, odgovarajući na velike izazove koje nosi današnje društvo i svijet u kojemu živimo. Od prošle akademske godine pokrenuti su sveučilišni preddiplomski studij arhitekture i urbanizma, ove godine je pokrenut novi smjer na sveučilišnom studiju građevinarstva pod nazivom hidrotehnika i okolišno inženjerstvo, u pripremi je novi posljediplomski, doktorski studij koji će biti izvođen na engleskom jeziku, što za Sveučilište jako puno znači u pozicioniranju na globalnoj sveučilišnoj sceni", 
kazao je prof. dr. sc. Zdenko Klepić.

Dekanica Građevinskog fakulteta Maja Prskalo najavila je pokretanje sveučilišnog preddiplomskog studija geodezije. 

"Na 178. sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća koja je održana 11. prosinca formirano je Povjerenstvo za izradu elaborata sveučilišnog preddiplomskog studija geodezije. Nadamo se ako se elaborat pokaže opravdanim s geodezijom startamo od sljedeće akademske godine.  Studenti su kroz većini kolegija uključeni u razne oblike praktične nastave. U projektiranju u sklopu stručnih projekata koje rade nastavnici, numeričkom modeliranju u učionicama, izradi maketa objekata na arhitektonskom studiju fakulteta, pa i posjetima gradilištima. U tom smislu intenzivna je suradnja s nastavnom bazom", naglasila je dekanica Prskalo. 

Prema rezultatima ankete među studentima Građevinskog fakulteta najbolje ocijenjeni nastavnik je viši asistent Robert Raguž koji nije nazočio današnjoj svečanosti. Dekanove nagrade dobili su studenti Građevinskog fakulteta: Josip Glavaš, Petra Merdžo, Ivo Ćorić, Stanko Čolak, Marko Cvitković i Ana Bogdanović.