Podijeli članak

U brojnim crkvama širom Hercegovine danas se misnim slavljima obilježava Uskrs, najveći katolički blagdan. 

Tako su brojni vjernici u Mostaru spomen Kristovog uskrsnuća i njegove pobjede nad smrću započeli obredom u Katedrali Marije Majke Crkve, gdje je svečanu misu predvodio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr Ratko Perić. 

"Kristova izvojevana pobjeda na križu je pobjeda protiv smrti, pobjeda protiv grijeha, pobjeda protiv đavla. Nitko je od nas nije tako izvojevao pobjedu kao Krist gospodin, zapravo on je jedini koji je kao otkupitelj spasio svijet. On je uskrusnuo i živi, i ne može pasti i propasti. Danas ga se udara kao prije 2000 godina, kopljem, kamenjem i drugim oružjima. 

Jutros smo mogli pročitati tužnu vijest kako je u pojedinim dijelovima svijeta više od 100 kršćana ubijeno u crkvama gdje su se okupili na proslavi Uskrsa. Jedna eksplozija, druga eksplozija, sustavno su ubijeni. Vidiš da Isus i dalje živi, vidiš da ga i danas progone na isti način. Drugi nisu živi, jer nisu oživjeli. Krist živi i stalno 'navlači' na sebe one koji ne vole dobro i istinu", kazao je između ostalog u svojoj propovijedi biskup Perić, te poručio kako je Uskrs najveća radost kojoj ravne nema.