Podijeli članak

Njemački 30-godišnji skijaš Josef Ferstl pobjednik je vrlo izjednačenog superveleslaloma voženog na legendarnom Streifu u austrijskom Kitzbuehelu, gdje su se najbrža desetorica skijaša našla unutar pola sekunde, a jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić je sa startnim brojem 52 ostvario 40. rezultat, zaostavši za pobjednikom 2.66 sekundi.

Josef Ferstl se spustio niz Streif kao prvi i s 1:13.07 minuta postavio vrijeme koje je ostalo nedostižno za sve ostale koji su se našli na startu. Najviše su mu se približili Francuz Johan Clarey, koji je zaostao za osam stotinki, te pobjednik spusta Talijan Dominik Paris, koji je bio deset stotinki sporiji od Nijemca.

Prva šestorica skijaša ugurala su se unutar 20 stotinki, a zostatak veći od sekunde značio je da niste mogli ući među 15 najboljih. Najveće iznenađenje napravio je Nijemac Dominik Schweiger. Sa startnim brojem 53 doskijao je do 12. mjesta, zaostavši samo 53 stotinke za sunarodnjakom Ferstlom, koji je proslavio svoju drugu pobjedu u Svjetskom kupu, nakon što je prošle sezone bio pobjednik superveleslaloma u Val Gardeni.

U redoslijedu superveleslaloma u Svjetskom kupu vodi Austrijanac Kriechmayr sa 236 bodova, samo tri više od sunarodnjaka Mayera i šest više od Talijana Parisa.

Austrijanac Marcel Hirscher vodeći je u ukupnom redoslijedu sa 1116 bodova, ispred Norvežanina Kristoffersena koji ima 671 bod.

Za dva dana Schladming je domaćin novog slalomskog nadmetanja na kojem će se ponovno za bodove boriti i hrvatski reprezentativci.