Podijeli članak

​Nakon povratničkog UFC događaja koji se sinoć dogodio u Americi, ljubitelji ovog sporta su suglasni da je ponuđeno mnogo toga zanimlljivog. Naravno u centru svih analiza je glavna borba u kojoj je Justin Gaethje savladao favorita Tonya Fergusona. Radilo se o lakoj kategoriji, ali udarci Gaethja koji je stigao do privremene titule, bili se sve samo nisu lagani.

Američki mediji Fergusonu "skidaju kapu" na onome što je izdržao u nešto više od četiri runde. Nije mogao i petu, ali statistika govori je već ranije trebao biti "na rezervi". 

Prema službenim objavama UFC-a Gaethje je čak 100 puta pogodio protivnika u glavu. Mnogi od tih udaraca bili su jako teški, ali Ferguson je trpio dok je mogao. On je sa druge strane pogodio 64 puta, ali je izračunato da je intenzitet tih udaraca bio dosta lakši u većini slučajeva.

Ovaj meč ostat će zapisan kao jedna od onih borbi u mješovitim borilačkim vještinama u kojima uopće nije bilo borbe u parteru, a niti pokušaja rušenja. Kada se sve sabere i oduzme Ferguson je imao 45 posto uspješno bačenih udaraca, dok je postotak Gaethja na kraju bio 72 posto.