Podijeli članak

U jednom od derbija 16. kola BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine sutra će se na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima sastati FK Velež i FK Sarajevo.  Tim povodom je u prostorijama FK Velež danas upriličena press konferencija na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Rođenih Feđa Dudić i prvotimac Samir Zeljković.

"Radili smo u zaista otežanim uvjetima", rekao je Dudić i dodao:

"Svi ste svjedoci da u Mostaru svaki dan pada kiša koja otežava sve. Uvjeti za treniranje su bili teški, snalazili smo se. Ovom prigodom bih se zahvalio i ljudima u FK Bjelopoljac koji su nam ustupili svoj teren. Kakav je da je, u kakvom god da je stanju barem smo imali neki prirodni teren, sa prirodnom travom. Malo smo koristili i naš teren sa umjetnom travom, ruke su nam bile vezane, nismo mogli izaći na naš glavni teren. Evo danas ćemo prvi put kročiti na glavni teren. Ali to ne treba predstavljati nikakav alibi, jednostavno to su realna stanja u našim klubovima, ne samo kod nas".

"Što se tiče igračkog kadra, moram reći da ćemo nažalost najvjerovatnije biti lišeni usluga Dine Hasanovića. Pokušali smo ga osposobiti na sve načine, ali neće moći početi. Vidjet ćemo da li će barem moći biti u kadru za utakmicu. Sigurno će to biti hendikep za nas jer se pokazalo i u prethodnim utakmicama u kojima nismo imali Dinu da smo imali problema. Ali ovo je naša zadnja domaća utakmica u polusezoni, mislim da smo dužni navijačima, tko god bude igrao mora dati svoj maksimum", istaknuo je Dudić.

"Dolazi nam aktualni osvajač duple krune. Svi znamo kakva su ekipa, ali mi smo pokazali da najbolje igramo protiv najjačih ekipa. Mislim da sutra rezultat neće izostati, uz naš maksimalan angažman. Ovim putem pozivam navijače da nas podrže", dodao je Samir Zeljković.

Utakmica između Veleža i Sarajeva počinje sutra u 13h na stadionu u Vrapčićima.