Podijeli članak

Roger Federer u razgovoru za ATP stranicu otkrio je po čemu bi htio najviše da ga se pamti nakon što ode u mirovinu.
 
Nakon nedavnog osvajanja Wimbledona od strane Novaka Đokovića ponovno su aktualne rasprave o tome tko je najbolji tenisač u povijesti.
 
Većina i dalje smatra da je to Federer, iako mu se Đoković opasno približio po broju osvojenih Grand Slamova, ima ih 16 naspram Federerovih 20, a i mlađi je pa ima i dovoljno vremena da ga prestigne dok će Federer 8. kolovoza napuniti 38.
 
"Želim da budem upamćen kao netko tko je pomogao razviti igru tenisa. Da su me uživali gledati, da sam usrećivao ljude, da sam davao zanimljive intervjue, jer puno razgovaramo s medijima, moramo to često raditi  i za mene je to način da se povežem s ljudima i ako me pamte, želim da bude zbog toga, to bi bilo sjajno", rekao je Federer.
 
U više od 20 godina karijere svake sezone putuje po cijelom svijetu, a sada je otkrio i koji mu je omiljeni grad na svijetu.
 
"Puno je zanimljivih gradova, živim vrlo zanimljivim životom i moram priznati da mogu putovati na sva mjesta, pa je teško izabrati . New York je jedan od najluđih mjesta na svijetu. Uvijek uživam i u Šangaju, a puno volim Pariz i London. Ako moram izabrati jedan grad, iz nekog razloga to bi uvijek bio New York."
 
Federer će se uskoro vratiti u New York na kraju kolovoza kada počinje posljednji Grand Slam turnir sezone, US Open, prenosi Index.hr. Posljednji put tamo je uzeo naslov 2008.