Podijeli članak

Načelnica općine Drvar Dušica Runić rekla je kako je dozvolu za uvoz otpada, koji je istovaren u Drvaru i Bosanskom Grahovu, izdalo federalno Ministarstvo turizma i ekologije na dan 16. ožujak, kada je na razini FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće, a na osnovu rješenja za izdavanje dozvole za upravljanje otpadom, izdatog od Ministarstva građevinarstva, obnove, prostornog uređenja i ekologije Hercegbosanske županije, izdatog 19. veljače.

"Zanima nas kako je netko mogao izdati dozvolu o uvozu tekstilnog otpada iz Italije, iz Padove, iz zemlje koja je u tom vremenu bila žarište virusa korona, a u FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće. Zahtijevamo da se hitno riješi ovaj problem koji se dogodio u Drvaru i Bosanskom Grahovu", rekla je Runić.

Runić se nalazi kod Panelke, u krugu nekadašnje tvrtke "Grmeč", gdje inspekcija iz Livna radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je tekstilni otpad iz Italije stigao u Drvar.

Sedam šlepera tekstilnog otada iz Italije, identičnog onom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu, istovaren je jučer i u krugu nekadašnje tvornice "Grmeč" u Drvaru.

Općinsko vijeće Drvara zatražilo je sinoć da nadležna inspekcijska tijela u roku od 24 sata nalože odgovornim fizičkim i pravnim osobama i drugim tijelima izmještanje tekstilnog otpada iz Italije istovarenog u nekadašnju tvornicu "Grmeč", radi zaštite i sigurnosti građana, rekla je nakon sjednice Runić..