Podijeli članak

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru suorganizator je 4. Kongresa farmaceuta Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem, koji će se održati u Sarajevu od 10. do 13. listopada 2019. godine, u Sarajevu, hotel Hills. 
 
Ovaj veliki projekt u kojem će sudjelovati značajan broj stručnjaka, djelatnika, poslodavaca i akademskog osoblja iz područja farmacije i farmaceutskih znanosti, održava se jedinstvenom suradnjom ključnih stručnih i akademskih institucija iz područja farmacije u Bosni i Hercegovini: Komore magistara farmacije FBiH, Farmaceutskog društva Republike Srpske, Sveučilišta u Mostaru Farmaceutskog fakulteta, te Farmaceutskih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli.
 
Hvale vrijedan iskorak u radu i napretku Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, koji stalno radi na procesima cjeloživotnog učenja i usavršavanja zdravstvenih profesionalaca, očituje se i u ovom novom kongresu, pri čemu će poseban naglasak biti na promjenama i zahtjevima u modernoj farmaceutskoj djelatnosti, znanosti, tehnologiji, ali i društvenim okolnostima. Farmaceuti Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja ulažu velike napore da u vlastitom i razvoju svoje struke u potpunosti prate suvremene trendove i daju značajan doprinos očuvanju i unaprijeđenju zdravlja.
 
S ponosom možemo reći da u tome i uspijevamo. Ovaj kongres bit će prilika za prezentiranje postignuća farmaceuta iz naše zemlje i regije, razmjenu iskustva s kolegama iz drugih dijelova Europe i svijeta, jačanje postojećih i kreiranje novih profesionalnih i poslovnih veza. U okviru osam sekcija kongresa farmaceute očekuje veliki broj izlaganja vrhunskih stručnjaka iz svih oblasti farmacije.
 
Ovim putem želimo pozvati sve kolege farmaceute i druge stručnjake s profesionalnim interesima vezanim za farmaciju da svojim učešćem doprinesu uspjehu kongresa.
 
Nekoliko sekcija koje će se obrađivati na IV kongresu farmaceuta Bosne i Hercegovine jesu:
1. Javno i bolničko ljekarništvo
2. Društvena farmacija i zakonodavstvo
3. Bromatologija i nutricija
4. Klinička farmacija i farmakologija
5. Farmakognozija i fitoterapija
6. Farmaceutska tehnologija i kozmetologija
7. Medicinska biokemija
8. Kemija i analitika lijekova
 
Više informacija može se pronaći na službenoj stranici kongresa: www.kongresfarmaceuta.ba