Podijeli članak

Ako vam ubuduće zatreba modni savjet, moći ćete ga zatražiti od Facebooka. 

Naime, društvena mreža uvodi opciju Fashion ++ koji će pomoću umjetne inteligencije biti vaš osobni modni stilist i raditi preinake u vašim odjevnim kombinacijama. 

Fashion ++ će funkcionirati tako što će korisnik Facebooka učitati fotografiju koju će sustav skenirati i zatim dati sugestije kako poboljšati određeni outfit. 

Primjerice, ako odjenete bijelu široku majicu, palazzo hlače i tenisice, Fashion++ bi vam mogao savjetovati da umjesto široke odjenete užu majicu ili da tenisice zamijenite cipelama s visokom potpeticom, prenosi Index.hr.

Ovaj sustav nije osmišljen da bi korisnike nagovarao na shopping svaki put kada zatraže pomoć, već kako bi ih naučio orijentirati se bolje u vlastitoj garderobi te iskoristiti ono što već posjeduju. 

Sustav će se također osvrnuti i na vašu siluetu pa će preinake biti vođene ciljem da odjevna kombinacija što bolje pristaje vašem obliku tijela. Inače, Fashion ++ će vas savjetovati na temelju stotina tisuća fotografija na Internetu koje su označene kao stylish. 

Fotografija prikazuje primjer rada sustava Fashion ++.