Podijeli članak

Najpoznatija društvena mreža na svijetu potencijalno micanje prepoznatljive značajke pravda potencijalnim duševnim boljitkom svojih brojnih korisnika.

Facebook bi uskoro mogao početi micati lajkove iz objava na News Feedu. Kompanija je već sličan potez tijekom kolovoza isprobala i na Instagramu s ciljem smanjivanja korisničke opsjednutosti 'dobivanjem lajkova'.

Softverska analitičarka Jane Manchun Wong početkom tjedna je otkrila da Facebook promjene isprobava u svojoj aplikaciji za Android. Kompanija je objavila da testira micanje lajkova na objavama u sklopu svoje društvene mreže. Ovo je, naglašavamo, samo potvrda već objavljene vijesti s Techcruncha, koji prenosi Tportal.

Ako Facebook zbilja sprovede ovu preinaku svoje društvene mreže, vaše objave više neće prikazivati broj lajkova ili reakcija. korisnik koji je napravio objavu može vidjeti listu ljudi i njihove reakcije, no nigdje neće biti napisan točan broj. Wong je naglasila da su lajkovi i reakcije i dalje vidljive nakon aktivacije ove značajke.

Facebook je, podsjetimo, u rujnu objavio da počinje 'isprobavati metode za smanjivanjem korisničke potrebe za dobivanjem lajkova' na Instagramu te da je 'vrlo zadovoljan rezultatima prvih testiranja'.