Podijeli članak

Tko je imao najviše partnera, tko su najveći preljubnici, tko su najveći ljubavnici, a tko glumi, otkriva najnovije svjetsko istraživanje o seksu koje se sprovodi još od 2009. u čak 30 zemalja, a u kojem je do sada sudjelovalo čak 35.000 ispitanika.

Ispitanici u rasponu od 21 do 55 godina starosti otkrili su zanimljive podatke, piše B92.
Nogometni timovi bore se za najbolji rezultat na Svjetskom nogometnom prvenstvu, međutim, jesu li  nacije koje pobjeđuju u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu uspješne i na intimnom polju?

Tko gubi, a tko dobiva u krevetu?
Istraživanje je otkrilo da je 55 posto svjetske populacije imalo jednog do osam partnera. Zanimljivo je da po broju seksualnih partnera u životu prednjače Švicarci. Naime, čak 26 posto ispitanika izjavilo je da je imalo 20 i više partnera. Slijede ih Grci s 25 posto dok je u Velikoj Britaniji jedna od pet osoba imala više od 20 partnera.
U Japanu je čak 44 posto ispitanika imalo seksualne odnose s jednim do tri partnera.
Šampioni u varanju su pak Francuzi. Čak 74 posto ispitanika izjavilo je da su prevarili partnera/icu. Slijede ih zemlje Južne Amerike - Čile, Kolumbija i Brazil - u kojima je 50 posto ispitanika priznalo preljub.
Ali ako vam je partner/ica iz Australije ili Belgije, imate sreće jer oni spadaju u nacije koje najmanje varaju ili bar najmanje priznaju preljub - 77 posto Australijanaca i 78 posto Belgijanaca tvrdi da nisu prevarili partnera.
Kad je glumljenje orgazma u pitanju, čini se da je rezultat podjednak. Globalno gledano, pola svijeta glumilo je orgazam, bar jednom.
Stanovnici Latinske Amerike najveći su fejkeri. Da je glumilo orgazam, priznalo je 70 posto Kolumbijaca, a slijedi ih Čile sa 64 posto i Brazil s 56 posto. Portugalci i Grci pak najmanje glume.

A u kojim zemljama se smatraju najvećim ljubavnicima na svijetu?
Grci, Italijani i Brazilci u najvećem postotku u usporedbi s drugima smatraju da su najbolji eksperti u vođenju ljubavi. Nizozemci su najskromniji i samo šest posto njih smatra da su pravi eksperti u seksualnom umijeću. Nešto manje od polovine Britanaca smatra da su dosta dobri ljubavnici, a samo devet posto smatra da su eksperti.

U prosjeku seks traje 32,5 minuta dok najduži seks prakticiraju Brazilci. Njih čak 64 posto tvrdi da im seks traje 46 minuta. Japanci sa druge strane vole brži seks. Njih 45 posto tvrdi da im seks traje manje od 20 minuta. Australija drži rekord u brzom seksu. Naime, 10 posto populacije kaže da im seks traje deset minuta.

Najviše seksualnih pomagala imaju Britanci - čak 94 posto priznalo je da posjeduju seksi igračke, a pri vrhu su i Nizozemci - mogu se pohvaliti sa 16 i više seksualnih objekata u upotrebi. Čile je na dnu liste - čak 50 posto populacije tvrdi da ne posjeduju seksi igračke.
Kada je sveukupno seksualno zadovoljstvo u pitanju, rezultati su zadovoljavajući. Čak je 79 posto ispitanika izjavilo da su zadovoljni seksualnim životom. Englezi i Grci su najzadovoljniji seksualnim životom - 25 posto ljudi potpuno je zadovoljno svojim seksualnim životom.
Na samom dnu po zadovoljstvu seksom je Čile, gdje je samo 13 posto populacije potpuno zadovoljno.

Izvor: B92