Podijeli članak

„Sinoć kad se vraćah iz topla hamama, 
prođoh pokraj bašče staroga imama. 
Kad tamo u bašči, u hladu jasmina
s ibrikom u ruci stajaše Emina“, 
stihovi su jedne od najpoznatijih pjesama književnika Alekse Šantića. „Emina“ je puno više od pjesme, ona ispisuje i povijest jedne ljubavi, koja je bila povod za nastavak te lijepe priče kroz jedan od programa Sunčane strane Federacije BiH. 

Eminu i Aleksu „oživjeli su“ mladi mostarski glumci Nina Popović i Ivan Skoko, a njima su zahvalili i pojedini vodiči koje smo s turističkim grupama sreli tijekom jučerašnjega dana u Starome gradu. Zahvala je to na obogaćivanju turističke ponude grada Mostara osobito u postsezoni. A kako dodadoše, ni kiša nam nije smetala. 

Obogaćivanje zabavno-kulturne ponude za turiste prepoznato je kroz projekt Sunčana strana Federacije BiH, koji se realizira u suradnji agencija PRimera iz Mostara i Obala Art Centar iz Sarajeva, a sufinancira ga Federalno ministarstvo okoliša i turizma. 
Sunčana strana donosi osmijehe na lica turista što možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Ova turistička atrakcija - „Šetnja Emine i Alekse“ bit će ponovljena i sljedećega vikenda – u nedjelju, 24.11.2019. godine od 11 do 13 sati uličicama Staroga grada i preko Staroga mosta u Mostaru.