Podijeli članak

Bosanskohercegovački boksač, koji nastupa pod hrvatskom zastavom, iz Mostara Emil Markić obranio je večeras pojas prvaka Europe u poluteškoj kategoriji po WBO verziji u sportskoj dvorani na Bijelom brijegu.
 

Markić je pred domaćom publikom u Mostaru jednoglasnom odlukom sudaca obranio WBO naslov protiv trenutnog prvaka Češke Tomaša Adameka.
 

Borba je od samoga početka bila dosta izjednačena i iscrpljujuća, a na kraju je nakon 10 punih rundi odluka pala na trojicu sudaca koji su jednoglasno odlučili u korist Markića.
 

Emil Markić nakon meča zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji ovoga boksačkog spektakla te naglasio kako mu je bila iznimna čast boksati ponovno pred svojim navijačima u Gradu na Neretvi. Istaknuo je kako je i ova borba protiv češkog borca bila jedna od najzahtjevnijih i najtežih u njegovoj profesionalnoj karijeri.


 
Meču Adameka i Markića prethodilo je nekoliko odličnih borbi u kojem valja izdvojiti sjajne nastupe bosanskohercegovačkih boksača. Rafael Pervan iz Čitluka svladao je Adnana Hadžihajdića iz Bijeljine, Čapljinac Boško Mišić je sigurnom izvedbom porazio Danijela Aranđelovića iz Srbije dok su posebno impresivni bili nastupi mostarskog boksača Elvira Šendre koji je efektno i jako brzo slomio otpor Ivana Jakovljevića iz Srbije, dok je Edin Puhalo aka Iron Puki u prvoj rundi deklasirao mađarskog borca Matu Kristofa kojem je nekoliko minuta trebalo da uz liječničku intervenciju dođe do svijesti.