Podijeli članak

Elzina Pirić, zastupnica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, izjavila je na današnjoj izvanrednoj sjednici da Fadil Novalić mora otići s pozicije premijera Federacije BiH.

Pirić je na sjednici istaknula kako je jedina istina koju su predstavnici vlasti izgovorili na današnjoj sjednici riječi potpredsjednice Federacije BiH i načelnice Federalnog stožera civilne zaštite Jelke MIlićević: "Ja nisam potpisala odluku o prijenosu sredstava!"

"Jedino iznad te izjave stoji akt koji je jasno pokazao da sedam milijuna budžetskih sredstava nije prenijela ministrica, nego piše jasno na odluci 'za' i potpis od Fahrudina Solaka... Sumnjam da je to Solak potpisao", istaknula je Pirić, dodavši kako se to treba utvrditi.

Navela je kako je Solak odgovarao Novaliću.

"Nas ne treba brinuti Solak, nego prvi čovjek Vlade Federacije BiH koji je izgubio kontrolu nad svojim podređenima. Fahrudin Solak je odgovarao Fadilu Novaliću", istaknula je Pirić, dodavši da najveću odgovornost snosi Fadil Novalić.

Dodala je kako u BiH ima dovoljno kvalificiranih medicinskih kuća koje su mogle nabavljati medicinsku opremu.

"Fadil Novalić je potrošio novce građana Federacije BiH. Čuveni rebalans je usvojen u dva različita teksta. Nikada nije otklonjena sumnja oko čuvenog korona-zakona. Ja ne prozivam pojedince iz SDA. Fadil Novalić je premijer i on je isturena ličnost. On mora snositi odgovornost", istaknula je Pirić.

Elzina Pirić je izazvala negodovanja zastupnika iz SDA, u prvom redu zastupnika Salke Zildžića.