Podijeli članak

Bilo je strašno! Od siline eksplozije jedan čovek je bukvalno ispao iz kuće na ulicu. Pokušao sam ući unutra, ali je prizemlje bilo zatrpano. Tu sam vidio tijela mladića i djevojke prignječena ispod betonske ploče, ali nisam uspio da im pomognem.

Ovako za Kurir priča Nišlija Dejan Tocić poslije jučerašnje eksplozije plina u njegovom susjedstvu u kojoj su poginuli Milan i Neda Pavlović, blizanci stari 18 godina, a ozlijeđene su četiri osobe, od kojih je jedna i Nataša Pavlović (48), majka stradalih blizanaca. Pored nje, u Urgentni centar su primljeni i Ivana Cvetanović (50), Zorica Petrović (74) i Dragomir Rašić (84).

Stravična nesreća dogodila se oko 15.10 sati, na uglu Studeničke i Ulice Milana Blagojevića u naselju Durlan. Kako doznaje Kurir brat i sestra su s majkom bili u posjetu u stanu na prvom katu. 

Propali u prizemlje

- Odmah sam dotrčao. Pretpostavio sam da unutra ima stradalih. Pitao sam ima li i djece, netko od okupljenih susjeda mi je kazao da ima. Sve je bilo srušeno, nisam mogao da priđem bliže, iako sam vidio dva tijela. Cijeli prvi kat se srušio - nastavlja susjed Dejan Tocić.

Nastradali blizanci su bili maturanti i za dva mjeseca je trebalo da završe srednju školu. Mladić je bio četvrta godina Pravno-poslovne škole Niš, a njegova sestra maturant Gimnazije "Svetozar Marković". Oboje su bili primjereni đaci i sanjali su velike snove koji su nažalost prekinuti na tragičan način. Njihova smrt je šokirala sve koji su ih znali.

Kako saznaje Kurir doznaje, boca s plinom je eksplodirala u stanu u prizemlju zgrade.

- Žena koja tu živi je prije nekoliko dana kupila tu bocu. Međutim, danima se osjećao miris plina i pretpostavljamo da je nije dobro zatvorila ili je bila neispravna. Ona je rekla da bi znala da nešto nije uredu jer je kemičarka. Scena poslije eksplozije je bila strašna, ta baka je sve vrijeme vikala da spase djecu - kaže Kosana Miligić.

Osim stradalih brata i sestre, ozlijeđeno je još četvero ljudi, koji nisu u životnoj opasnosti, ali imaju prelome i opekline. 

- Oni su se nalazili na katu kuće. Od strahovite eksplozije urušio se plafon i svi su propali u prizemlje. Hitna pomoć je nekako uspjela da izvuče četvero ozlijeđenih i da ih prebaci u Klinički centar, gdje im je pružena medicinska njega. Majka blizanaca je u teškom stanju - pričaju sugovornici iz Ulice Milana Blagojevića.

Izvlačili tijela

Slavoljub Živanović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, potvrdio je da su četiri osobe prebačene u bolnicu.

- Naš centar je primio poziv u 15.17 sati, a već u 15.20 sati prva ekipa Hitne pomoći bila je na mjestu nesreće. Odmah potom stigla su još četiri naša vozila - rekao je Živanović

Odmah iza Hitne pomoći u zgradu su ušli i vatrogasci-spasioci i poduzeli sve preventivne mjere da ne bi došlo do nove eksplozije. Uskoro su došle i građevinski strojevi koji su počele izvlačiti tijela stradalih iz ruševine.