Podijeli članak

"Nijedan stav koji je iznio ili dogovor koji je tijekom posjete Ruskoj Federaciji postigao predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nije usuglašen u Predsjedništvu BiH, te samim tim ne predstavlja ni službeni stav naše zemlje", kaže se u priopćenju člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, piše Klix.ba

Eventualno postignuti dogovor u Rusiji o "gasifikaciji Republike Srpske" ne može imati nikakve pravne posljedice za Bosnu i Hercegovinu ili bilo koga u BiH, te može predstavljati samo kršenje Daytonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH, stoji u priopćenju.

"Nitko u BiH nema niti bi trebao imati bilo što protiv povezivanja BiH na međunarodne plinske tokove. Međutim, pitanje plina i povezivanja na međunarodne tokove u isključivoj je nadležnosti države BiH. Zato je potrebno donijeti zakon na državnoj razini i formirati neovisnog državnog operatera kakav je Eletroprenos za električnu energiju. Pozivam Dodika i sve druge političke aktere u BiH da to uradimo što prije i time omogućimo stabilnu opskrbu BiH plinom", poručio je Džaferović.