Podijeli članak

Dvojica dječaka su, u odvojenim incidentima u Indiji ovoga mjeseca, upala u velike lonce vruće juhe i umrla od opekotina.

Trogodišnji je dječak 18. studenoga, tijekom obiteljskog slavlja u gradu Shabadu, pao u veliki lonac s vrućim tradicionalnim jelom – sambharom. Sambhar je začinjena juha od povrća i leće koja je popularna u južnoj Indiji.

Dječak je slučajno pomaknuo poklopac i upao u vruće jelo. Odmah je prevezen u bolnicu, ali je ipak preminuo od opekotina, piše CNN.

Pao u lonac u školi

Pet dana ranije, 13. studenog, šestogodišnji Behlapuram Reddy pao je tijekom svog boravka u predškoli u selu Panyam u lonac pun vrućeg sambhara.

“Reddy je za vrijeme ručka potrčao sa svojim kolegama iz skupine u blagovaonicu“, rekao je policajac R.M. Basha.

"U naletu je slučajno upao u lonac sambhara. U blagovaonici tada nije bilo osoblja škole.  Iz lonca su ga izvukli lokalni radnici i odveli u bolnicu", dodao je.
 


Istražuje se ravnatelj škole

U Indiji se ručkovi u školama i vrtićima kuhaju u velikim loncima koji znaju biti i promjera do 1,2 metra.

Policija u ovome slučaju istražuje dvije osobe, uključujući ravnatelja škole, kako bi utvrdila je li smrt dječaka nastala zbog nemara.

Reddy je neko vrijeme boravio u bolnici i liječnici su mu pokušavali sanirati opekotine, međutim prošloga je tjedna podlegao ozljedama,prenosi Index.hr