Podijeli članak

Za ubojstvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), čije je tijelo sa vidnim opekotinama po glavi i rukama policija pronašla u petak na nepristupačnom terenu u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, nadomak Herceg Novog, osumnjičeni su Zoran Marić iz Foče i Radomir Delić iz Vlasenice. 

Obojica su nastanjena u Herceg Novom. Delić je zbog sumnje za sudjelovanje u ovom stravičnom zločinu ubrzo uhićen u Crnoj Gori, a Marić, koji se smatra ubojicom, brzom akcijom policije RS jučer je lociran i priveden u Foči.

Marić je, kako "Novosti" saznaju, višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih djela zbog kojih je često privođen. Na dugom spisku zlodjela su prevare, iznude, krađe, pokušaj silovanja, pa čak i prijavljivanje lažne vlastite otmice.

Nestanak Ljiljane Simić prijavila je obitelj još 6. rujna. Tada je ona sa dubrovačkog aerodroma trebala letjeti za Kanadu, ali je, u međuvremenu, potvrđeno da nije prešla granicu Crne Gore. Simić je boravila u Kotoru, po sedam-osam mjeseci godišnje, dok je ostalo vrijeme provodila sa djecom u Kanadi. Posljednji put su je susjedi vidjeli u Kotoru 5. rujna kada je napuštala stan.

Kakav je bio daljni tijek događaja utvrdit će istraga. Prema navodima Vladimira Krstanovića, bivšeg supruga nesretne žene, koje su jučer prenijeli pojedini mediji, ona je navodno htjela prodati stan u Kotoru i kupiti manji.

On pretpostavlja da je monstruozno ubojstvo počinjeno iz koristoljublja. Navodno je Marić često telefonom kontaktirao sa Ljiljanom, nakon njenog nestanka dolazio u stan u Kotoru, pokušao prodati njezin terenac i plaćati njenom kreditnom karticom.

Neslžbeno, upravo je ta kartica blokirana iz centra banke jer su "podizane neuobičajeno velike sume novca".

-Na osnovu njenog izvještaja sa visa kartice, gdje je u uobičajenim uvjetima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mjesečno, vidi se da je posljednjeg mjeseca, sa njenog računa podignuto čak 17.000 dolara - ispričao je Krstanović.