Podijeli članak

Hercegovinom se poput munje proširila vijest o pet novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom. Kako je ranije objavljeno, dva pacijenta dolaze iz Mostara, dok je troje iz Širokog Brijega. 

Kako doznaje Pogled.ba, dvije zaražene osobe iz Mostara su službenice Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine - BHANSA, što govori kako se broj oboljelih u ovome klasteru i dalje širi. Testiranja osoba koje pripadaju ovome klasteru će se vjerojatno nastaviti i u idućim danima kako bi se što više smanjila mogućnost prijenosa virusa na druge osobe.  Podsjećamo, prvi slučaj u ovome klasteru je potvrđen prije nekoliko dana, a prvi oboljeli muškarac je zaražen na sastanku kojem je nazočila osoba iz Banja Luke koja je već bila zaražena koronavirusom.

Iako još uvijek nema informacija o troje oboljelih u Širokom Brijegu, vjeruje se kako oni pripadaju klasteru koji je jučer potvrđen, a u kojem je zaraza koronavirusom potvrđena kod starije žene iz Jara. Jučer su potvrđena još dva slučaja zaraze iz obitelji oboljele starice, a nova tri su vjerojatno također osobe bliske pacijentima kojima je zaraza već potvrđena. 

U svakom slučaju, liječnici će imati pune ruke posla u procesu analize s kim su sve zaraženi bili u kontaktu, odnosno, pokušavaju stanje držati pod kontrolom.