Podijeli članak

Od ožujka 2018. godine, kantonalna policija Sent Gallena pod rukovodstvom javnog tužitelja tog švicarskog kantona vodila je istragu protiv međunarodnog lanca trgovine drogom tijekom koje je uhićen i jedan državljanin BiH.

Uhićenje kurira

Naime, sredinom lipnja, u zajedničkoj istrazi njemačke Federalne policije i švicarske carinske policije, uhićen je državljanin BiH kod kojeg je pronađeno kilogram i pol kokaina koji je skrivao u vozilu, prenosi Oslobođenje

Švercer kokaina uhićen je u švicarskoj graničnoj oblasti, objavio je Savezni policijski inspektorat Veil am Rhein. 

Carinski istražitelji iz Njemačke i Švicarske putovali su helikopterom Super Puma Švicarskog zrakolovstva za sprječavanje prekograničnog kriminala, navodi se u policijskom izvještaju. 

Državljanin BiH se pored šverca droge u Švicarskoj tereti i za razna krivična djela koja je počinio na području Njemačke.

Kako navode švicarski mediji, istraga protiv međunarodnog lanca trgovine drogom počela je u proljeće i ljeto 2018. uhićenjem nekoliko kurira i oduzimanjem nekoliko kilograma kokaina u Njemačkoj i kantonu St. Gallen.

Tijekom akcije, kantonalna policija St. Gallena uhitila je 24 osobe​. Zajednička akcija kantonalne policije St. Gallena i policijske uprave Duisburg izvedena je 18. lipnja 2019. kada su uhićena dva muškarca u Švicarskoj i tri muškarca u Njemačkoj.

Pljačka

Zaplijenjena su ukupno 24 kg kokaina, kilogram tableta extazy i oko kilogram amfetamina (speed). Među 31 uhićenim osobom bilo je 27 muškaraca i četiri žene. Pored bh. državljanina, uhićeni su Nigerijci, Talijani, Nijemci, Poljaci, Kamerunci, Crnogorci i Švicarci od 19 do 46 godina.

Tijekom istrage rasvijetljena je i pljačka koja se dogodila u travnju u Ulici Rosenfeld u Sent Gallenu, koju su počinila dvojica mladića iz ove grupe.