Podijeli članak

Tagovi

Dok se jedna djevojka nalazi u teškom stanju i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege, druga je smještena na Klinici za ortopediju, najvjerojatnije s lakšim povredama

Dvije ženske osobe u 21:00 sat dovezene su vozilom Službe hitne medicinske pomoći u Univerzitetsko klinički centar u Tuzli nakon što su ranjene u pucnjavi koja se dogodila u Živinicama.

Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona su za "Avaz" potvrdili da je do pucnjave došlo ispred hotela "Toplice" kod Živinica.

- Policija je zaprimila dojavu da je muškarac pucao iz vatrenog oružja i da je tom prilikom ranio dvije ženske osobe. Po dolasku naše ekipe na lice mjesta, policajci su odmah identificirali napadača i uhapsili ga. Službenici OKP-a Živinice trenutno obavljaju uviđaj - kazali su nam iz tuzlanske policije.

Dok se jedna djevojka nalazi u teškom stanju i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege, druga je smještena na Klinici za ortopediju, najvjerojatnije s lakšim povredama.

Na njih je pucao za sada nepoznati muškarac, koji je s jednom od njih bio u emotivnoj vezi.

Nakon kraćeg razgovora djevojka i njena drugarica su sjele u automobil, a nakon toga je uslijedila pucnjava. Djevojke su ranjene, a muškarac je pobjegao s mjesta događaja.

Uviđaj obavljaju službenici živiničke policije. Istraga se nastavlja