Podijeli članak

Policija je objavila detalje jučerašnje intervencije u autoservisu na Jankomiru.

- U ponedjeljak 11. svibnja oko 12 sati u Susedgradu u Škorpikovoj ulici, u autoservisu, na osobnom automobilu marke Porsche stranih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Njemačke koji koristi 43-godišnjak, prilikom pregleda automobila zaposlenici su pronašli eksplozivne naprave. Odmah po dojavi policiji na sumnju u eksplozivne naprave, na mjesto događaja su došli policijski službenici te ih deaktivirali čime je uklonjena opasnost po građane i zaposlenike - javljaju iz PU Zagrebačke. 

Kriminalističko istraživanje je u tijeku s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - dodali su.

Podsjetimo, riječ je o Porsche Carreri stranih registracijskih oznaka. Vozač je hrvatski državljanin koji ima poduzeće u Njemačkoj. 

- U 12.54 sati stranka je došla u naš servis na Jankomiru i rekla je kako tijekom vožnje osjeća nešto čudno oko kotača. Dečki koji rade pogledali što se događa i onda su uočili čudnu napravu. U istom trenutku pokrenuli smo evakuaciju zgrade sukladno našem internom pravilniku i obavijestili policiju. Za to nam je trebalo samo pet minuta - rekao je u ponedjeljak za 24sata direktor društva Porsche Inter Auto Vedran Prasnikar.