Podijeli članak

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje danas su dostavili Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv osoba inicijala Z.A. i N.H. zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- Sumnjiče se da su kao visoki časnici Armije BiH, kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava, na području općine Konjic, 19. travnja 1993. godine u Donjem selu, zajedno ili skupa sa drugima planirali i organizirali sustavni napad usmjeren protiv civilnog stanovništva srpske i hrvatske nacionalnosti, vršeći progon istog, kojom prilikom su lišena života četiri civila srpske nacionalnosti – navodi se u priopćenju iz Policijske uprave Trebinje.

Napominju da su u ovoj godini Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine dostavili šest izvještaja za počinjena krivična djela ratnog zločina, protiv sedamnaest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela tijekom 1992. i 1993. godine na teritoriji općina Konjic, Čapljina i Gacko.