Podijeli članak

Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji je svoje utočiše našao u BiH, priopćio je kako se želi vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima, ali pod jednim uvjetom.

Mamić je kazao kako je prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao je pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da ima saznanja da je predsjednik VSRH Đuro Sesa korumpirani sudac i da je svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim institucijama (državno tužiteljstvo, USKOK), te da je spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom.

"Do današnjeg dana nitko me nije kontaktirao, niti je itko propitivao moje tvrdnje - bilo političari ili mediji… Pametnom dosta. Čovjek za kojeg tvrdim da sam mu i osobno dao novac za usluge kao predsjedniku suda, u njegovom uredu i činio druge protuusluge nakon tih tvrdnji uredno obavlja dužnost predsjednika VSRH, predsjednika izbornog povjerenstva i uredno izlazi iz ureda predsjednika, premijera, predsjednika Sabora, vedri i oblači po hrvatskim sudovima, koordinira presude pa i u mom slučaju ne dozvoljava da se nakon 28 mjeseci od nepravomoćne presude sazove javna sjednica po mojoj žalbi, iako je prošlo 28 mjeseci od izricanja presude, unatoč činjenici da je moj odvjetnik uputio 10 požurnica sa zahtjevom sazivanja sjednice", istaknuo je Mamić.

Poručio je kkako nikada u životu ništa nije uzeo ili ukrao, pa niti izvlačio novac iz Dinama.

"No to neka se dokaže u poštenom sudskom procesu. Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude", napisao je Mamić.