Podijeli članak

Bliže se božićni i novogodišnji praznici te svi tragamo za najukusnijim slasticama kojima ćemo razmaziti nepca svojih najmilijih. 

Ukoliko tražite jednostavan recept kojim ćete oduševiti zahtjevnu svekrvu, ali i malu nećakinju ovo je recept za Vas. 

Jednostavne, a ukusne karamel bombice bit će savršena dekoracija Vaših božićnih trpeza. 

Sastojci

300 g lješnjak -karamel bombona
2,5 dl mlijeka
400 g mljevenog Plazma keksa
100-200 g pečenih, oguljenih i rezanih lješnjaka
200 g maslaca

Čokoladna glazura

300 g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja

Priprema

1.
Bombone lagano zagrijavati u mlijeku te dodati maslac. Umiješati ostale sastojke. Smjesu ohladiti i oblikovati kuglice.

2.
Ostaviti ih u hladnjaku 3-4 sata. Kuglice preliti čokoladnom glazurom.

3.
Čokoladna glazura

Čokoladu i ulje lagano otapati na pari te preliti kuglice, navodi coolinarka