Podijeli članak

Projekt kojeg je najavio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić u mostarskom naselju Rudnik uskoro bi trebao biti realiziran. Naime, radi se o izgradnji športskog igrališta iz Osnovnu školu Ivana Gundulića, ali koje neće služiti samo školi nego cijeloj okolnoj zajednici koja broja skoro 10 000 ljudi.

U sklopu projekta su predviđene nove podloge za nogometno i košarkaško igralište, izgradnja aletskih borilišta, te svlačionica i tribina uz nogometno igralište. Radi se o velikom unaprijeđenju trenutnih kapaciteta i promjenama koje će značajno unaprijediti športski sadržaj ovoga dijela Mostara.

- Prije nekoliko dana smo razgovarali sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem i rečeno nam je kako nema više nikakvih prepreka da se krene sa realizacijom projekta. Stoga očekujemo kako će uskoro početi radovi. Dvije godine čekamo da se projekt realizira, sredstva su za ovu namjenu planirana 2018. godine, ali nije došlo do implementacije projekta. Nakon zadnjih razgovora smo dobili jamstva kako će ove godine projekt biti proveden u djelo - rekli su za Pogled.ba voditelji projekta u mostarskom naselju Rudnik.

Inače, sve predviđeno bi trebalo koštati oko 200 000 maraka. Naši sugovornici ističu kako se ne radi o velikom iznosu, osobito ako se uzmu u obzir podatci koliko je Grad Mostar dobio novca od rente za izgradnju novih zgrada u ovome dijelu Mostara.

- Prema pravilima, 80 posto toga novca se treba vratiti lokalnoj zajednici, što do sada nije bio slučaj. Izgradnja novog športskog igrališta sa dodatnim sadržajima je samo vraćanje onoga što je Rudnik, kao jedno od najvećih naselja, dao ovome gradu. Stotine djece će naći svoje mjesta na ovome igralištu, športski klubovi će dolaziti trenirati ovdje i to je samo dio priče koja dolazi sa realizacijom ovoga projekta - poručili su naši sugovornici.

Treba napomenuti kako iz ovoga dijela grada dolazi i malonogometni klub Rudnik, koji će nakon izgradnje novog igrališta imati daleko bolje uvjete za rad nego je to sada slučaj.

- Mi smo mlad športski kolektiv i okupljamo sve veći broj članova, osobito mladih ljudi. Izgradnjom novog igrališta imat ćemo vrhunske uvjete za daljnji razvoj, treniranje i izgradnju kluba na čvrstim i stabilnim temeljima. Stoga je ovaj projekt za svaku pohvalu i nadamo se kako će igralište uskoro biti pretvoreno u gradilište kako bi u konačnici imali jedan od najboljih terena u Hercegovini - izjavio je za Pogled.ba predsjednik HMNK Rudnik Slaven Cvitanović. Uskoro se očekuje kako će biti poznato kada započinju radovi na ovoj lokaciji.