Podijeli članak

Pod predsjedanjem Tomislava Martinovića i uz propisane mjere zaštite, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas je u Domu mladih na Skenderiji održao četvrtu izvanrednu sjednicu ovog doma.

Počela je minutom šutnje u spomen na sve preminule u BiH i svijetu od posljedica coronavirusa (Covid-19), a potom je u ime izaslanika Doma naroda, predsjedatelj Martinović pročitao poruku svim građanima Federacije BiH i BiH.

Sjednici je nazočilo 49 izaslanika. Na dnevnom redu bile su dopune Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koje su dobile jednoglasnu potporu. Usvajanjem dopuna Poslovnika o radu, i Dom naroda ubuduće će moći održavati  online sjednice, korištenjem informacijskih tehnologija čime će se omogućiti da Dom naroda ispunjava svoju  Ustavom utvrđenju ulogu.

- Budući se kao i većina zemalja u svijetu suočavamo s velikim izazovom epidemije coronavirusa, želim u ime izaslanika u Domu naroda Parlamenta  Federacije Bosne i Hercegovine danas uputiti nekoliko poruka našoj  javnosti. Prije svega, želim izraziti našu  podršku i zahvalnost  zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova, granične policije,civilne zaštite, komunalnim djelatnicima, humanitarnim radnicima, medijima i svima onima koji su izravno uključeni u borbu protiv coronavirusa. poručio je građanima Federacije BiH u ime izaslanika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda.

Zahvalu su također uputili osoblju tvrtki  koji nam svojim  svakodnevnim samozatajnom  radom omogućavaju da  budemo opskrbljeni svime što nam je potrebno za normalan život.

 - Tražimo od nadležnih na svim razinama vlasti  da bez odlaganja učine sve kako bi se osigurala bolja opremljenost zdravstvenog sustava u borbi sa epidemijom kao  i zaštita osoblja koje su u svom svakodnevnom radu neposredno izloženi utjecaju corona virusa. Pozivamo sve na  odgovornost, solidarnost i  poštivanje  epidemioloških pravila koja su  na snazi  kako bismo na taj način najbolje zaštitili sebe i sve oko sebe, te time svojim osobnim primjerom na najbolji način pomogli cijelom zdravstvenom sustavu koji se bori protiv ove epidemije. Utječemo se na sve nas, da svojim primjerom svjedočimo  razboritost i mudrost u donošenju odluka te  međusobno poštivanje i uvažavanje građana i naroda koji žive u ovoj zemlji - dodao je Martinović.

Naglasio je da kroz ovu krizu moramo proći zajedno, a koliko će ona trajati i kakve će posljedice imati ovisi od  svih nas.