Podijeli članak

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da građani Republike Srpske imaju dosta razloga da budu ponosni na stvaranje i postojanje Republike Srpske, iza koje je najteže razdoblje. 

"Borba za Republiku Srpsku"

"Prošli smo najteže vrijeme, ratno i poratno, kada smo morali da se politički uporno borimo za status koji je bio značajno ugrožen. Skrnavljenje Republike je zaustavljeno i namjeravamo vratiti njene ustavne pozicije onako kako je napisano u Daytonskom mirovnom sporazumu. To će određivati sve naše političke aktivnosti u narednom vremenu. Vjerujem da smo okupljeni oko toga", istaknuo je Dodik.

On je poslije polaganja vijenaca na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banja Luci rekao novinarima da su danas institucije Srpske stabilne, kao i njena ekonomija, te da je broj zaposlenih najveći ikada, a povećane su i plaće.

"To je dobar trend i kretanje u dobrom smjeru", ocijenio je Dodik. On je upozorio da postoji mnogo onih kojima smeta Republika Srpska.

"Oni su u neposrednom okruženju i moramo svakodnevno ostati posvećeni Republici. Mi koji smo na javnim funkcijama kao stražari svaki dan moramo voditi računa o činjenici da mnogi u okruženju ne žele nas vidjeti. Mi postojimo zbog nas, a ne da bismo iritirali druge. Druge pozivamo na mir i suradnju, koji treba obilježiti vrijeme koje dolazi", naglasio je Dodik.

Dostojanstveno proslaviti dan RS-a

On je građanima poželio da sutra dostojanstveno proslave Dan Republike.

"Srpska je naša država koja je stvorena s težnjom da bude neovisna. Daytonski mirovni sporazum je napravio drugi okvir i mi smo danas u političkoj borbi za status Srpske. Srećna Republika Srpska svima!", rekao je Dodik, prenosi Srna.