Podijeli članak

Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je boravio u Mostaru, a novinari su ga pitali i za komentar aktualnih političkih događanja. 

Na pitanje kako komentira izjavu Bakira Izetbegovića da će vlast biti uspostavljena za mjesec, Dodik se nasmijao pa upitao: "Bakir to kaže?" 

- Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on jučer dolazi na sastanak na kojem kaže da on vjeruje da će se normalizirati odnos, a ima samo jedan zahtjev, a to je da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona. Kakva je to ozbiljna stvar? Pa jedina bitna stvar koju traže Hrvati je to. Ja i moja politička grupacija ničim nismo uvjetovali formiranje vlasti, bili smo spremni da to učinimo odmah zbog dobrih kretanja prema Europskoj uniji i to je, naravno, izgubljeno. 

I ovo neko mrcvarenje, prvo smo imali oko onog vremena kad je Bakir pokušao okupiti muslimane oko sebe, tada ni Komšić nije bio s njim, nije ni Radončić, a onda je nekako uspio to uraditi i onda su počeli postavljati zahtjeve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu. Jer, ako napravite neki sporazum za 30 dana da formirate vlast i od toga ništa, čujem da je rekao negdje kako očekuje da će se realizirati sporazum u kojem piše da će se realizirati za 30 dana. Kako? On zabavlja ovu javnost - kazao je Dodik.