Podijeli članak

"Nisam se složio s dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini", kazao je u ponedjeljak član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Danas je u 14 sati održana sjednica državnog Predsjedništva kojoj su nazočili predsjedavajući Željko Komšić, te članovi Milorad Dodik i Šefik Džaferović. Nakon sjednice Dodik se obratio novinarima, piše N1. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda kazao je da se nisu doticali "problematičnih" tema, ali je dodao da nije dao suglasnost za dolazak crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića u službenu posjetu BiH, kako je kazao, imajući u vidu trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

Dodik je reagirao na najavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koji je najavio zakazivanje hitne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Šarović je kazao kako je Dodik priznao da je BiH u MAP-u što je "izdaja RS-a".

Dodik je odgovorio da nema ništa protiv sazivanja sjednice...

"Mi se ne možemo povući iz MAP-a, ali nema ono što je potrebno za aktiviranje članstva u NATO, a to je Godišnji nacionalni program (ANP). I Plan reformi nije to. Što objašnjavati Mirku Šaroviću? Nemam ništa protiv da se zakaže sjednica NSRS-a. Ovo je samo još jedan pokušaj Šarovića da dobije novi mandat u Sarajevu kako bi nastavio izdaju Republike Srpske", zaključio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.