Podijeli članak

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik idućeg će tjedna putovati u Vatikan i sastati se s papom Franjom, potvrdio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak je za portal Klix kazao kako su u ministarstvu vanjskih poslova tijekom dana dobili potvrdu Svete Stolice da će papa Franjo primiti Dodika u audijenciju 26. travnja.

"Mislim da je dobro što postoji kontinuitet u dijalogu sa Svetom Stolicom", kazao je Crnadak dodajući kako se nada da će Dodikovi susreti u Vatikanu ojačati veze dvije države.

Nepotvrđene informacije o tome da bi Dodik putovao u Vatikan pojavile su se prošlog tjedna, a odmah nakon toga nekoliko bošnjačkih udruga koje okupljaju žrtve rata iz BiH poslale su posebno pismo papi Franji u kojemu su upozorile na Dodikovo "sramotno ponašanje" odnosno o nijekanje genocida i ratnih zločina.

Apostolskom nunciju u BiH monsinjoru Luigiju Pezzutu proslijedili su pismo za papu Franju sa željom da ga upoznaju s onim što Dodik radi i govori i kako se odnosi prema zločinima iz proteklog rata.