Podijeli članak

Svečana dodjela nagrada sudionicima 47. međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade na temu "Zamisli na trenutak da si pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želiš prenijeti svojim čitateljima?" upriličena je u skupštinskoj dvorani Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo, priopćeno je u četvrtak iz HP Mostar.

Natjecanje, koje su u BiH organizirali Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Srpske pošte, dio je međunarodnog natjecanja u organizaciji Svjetske poštanske unije.

Učenica Osnovne škole Branko Radičević iz Banja Luke Sara Knežević osvojila je prvo mjesto na natjecanju u BiH i njezino je pismo predstavljalo državu na međunarodnom natjecanju.

Drugo mjesto osvojila je učenica Prve osnovne škole iz Maglaja Adna Međić, a treće mjesto pripalo je učenici Osnovne škole fra Miroslava Džaje Kupres Sari Huseinbegović.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta nagrađeni su novčanim nagradama (300, 200 i 100 maraka) i tablet računalima. Njihovim nastavnicama materinskog jezika (Tanja Pavičar, Edina Ibraković i Josipa Čolić) pripale su novčane nagrade u iznosu od po 100 maraka i prigodni darovi.

Ostali nagrađeni učenici su: Lucija Bošnjak, OŠ Petra Bakule Mostar, Nina Čerkić, Četvrta osnovna škola Mostar, Nikola Kutlija, OŠ Sveti Sava Novi Grad, Nikola Milinković, OŠ Vladimira Pavlovića Čapljina, Marija Todorović, Osnovna škola Srbija Pale, Martina Živković, Srednja škola Čapljina, Merima Žuškić, Osnovna škola Drežnica Mostar.

Nagrada za najkreativniji rad otišla je u ruke učenice Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić iz Sarajeva Lejle Umihana Mičijević.

Osim navedenih nagrada, Hrvatska pošta Mostar nagradila je prigodnim darom školu sa svoga područja iz koje je, po mišljenju vanjskog člana žirija (Dragan Marijanović), stiglo najljepše pismo, a to je Osnovna škola Vladimira Pavlovića, učenika Nikole Milinkovića.