Podijeli članak

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša susreo se danas s direktorom i predsjednikom Upravnog odbora Europske organizacije za javno pravo (EPLO) Spyridonom Flogaitisom.

Tijekom susreta Flogaitis upoznao je Grubešu o aktivnostima EPLO-a kao neprofitne institucije međunarodnog karaktera koja pruža pomoć demokratskim institucijama u više od 70 zemalja. Europska organizacija za javno pravo (EPLO) je pokrenula Europsku školu za pravo i upravljanje, paneuropsku visokoškolsku ustanovu, posvećenu razvoju nove generacije prava i pravnika koji mogu djelovati u bilo kojem pravnom sustavu.

Između ostalog, naveo je da se kao direktor i predsjednik EPLO-a stavlja na raspolaganje Bosni i Hercegovini da pomogne na njenom putu ka EU kroz usavršavanje kadrova i jačanje institucionalnih kapaciteta. U nastavku susreta stavljen je naglasak na unaprijeđenju odnosa sa zemljama članicama zapadnog Balkana obzirom na to da se želi svim procesima partnerski pristupiti, a ne govoriti što bi se trebalo napraviti.

Ministar Grubeša je podcrtao svoju opredjeljenost na provođenju reformi za koju je dobro došlo dodatno usavršavanje, te dodao da se raduje budućem partnerstvu i zajedničkom stvaranju poticajnog okruženja za članstvo u Evropsku uniju. Naglasio je da će s pozicije koju trenutno obnaša, ali i kao sveučilišni profesor dati doprinos da aktivnosti i projekti EPLO-a budu prepoznatljivi u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.