Podijeli članak

Milo Đukanović danas je službeno preuzeo dužnost predsjednika Crne Gore. Đukanović je položio zakletvu pred crnogorskim izaslanicama na svečanoj sjednici Skupštine na Cetinju.  On je rekao da na dužnost predsjednika Crne Gore stupa s osjećanjem časti i odgovornosti, ponosan na dosadašnja ostvarenja.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da su građani izabrali predsjednika od kojeg zahtjevaju da vodi Crnu Goru, istu onu za koju glasali na referendumu 21. svibnja 2006. godina.

"Mi znamo, a shvatili su i drugi, Crna Gora nikad nije priznavala strah i nije se štedjela u okršajima s jačima i moćnijima. Postali smo partneri i sudionici u donošenju odluka na globalnoj političkoj mapi", rekao je Brajović.

Osim izaslanika, svečanoj sjednici prisustvuju nekadašnji predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, najviši državni funkcioneri i predstavnici državnih institucija.

Na sjednicu su pozvani i članovi Vlade, vjerski velikodostojnici, rektori sveučilišta, članovi diplomatskog kora, nerezidentni ambasadori, vojni izaslanici obrane i predstavnici međunarodnih organizacija, javlja Srna.