Podijeli članak

Iako možda pomno vodite brigu o svojoj bradi, ako imate dijete, njemu bi se više svidjelo da je obrijete. Naime, prema rezultatima novog istraživanja, iako djeca misle da brada otkriva koliko je muškarac snažan, također smatraju da većina lica izgleda bolje bez nje.

“Odrasli smatraju da ih brada čini jačim, zrelijim, muževnijim, privlačnijim i boljim roditeljima. Djeca preko lica prosuđuju sve, od nečije dobi i spola, do njihovog zdravlja, osjećaja ili dominacije. Ovisno o dobi djeteta, mijenjat će se i njihovo mišljenje o bradi”, izjavila je australska znanstvenica i autorica istraživanja Nicole Nelson.

Bebe nemaju mišljenje o bradi, ali kada malo narastu, ona će donositi presude upravo temeljem tog modnog dodatka, prenosi Index.

“Djeci smo pokazali dvije fotografije. Na jednoj se nalazio muškarac s bradom, na drugoj je njegovo lice bilo obrijano. Djeca u dobi od dvije godine su muškarca s bradom ocijenila snažnijim i starijim, ali kada smo ih pitali tko im bolje izgleda, odabrali su obrijanog”, pojašnjava Nelson.

Drugim riječima, većina djece preferira lice bez dlačica. 

“Tek u pubertetu su prestali izbjegavati brade kada smo ih upitali o atraktivnosti”, dodaje znanstvenica.

Ako se pitate biste li trebali obrijati bradu, Nelson ističe još jedan važan podatak. 

“Djeca vole lice svog oca, bilo obrijano ili ne. Međutim, ako ponosno nosite svoju bradu, znajte da će vas djetetovi prijatelji možda smatrati pomalo zastrašujućima.”