Podijeli članak

Legendarni košarkaš Vlade Divac primljen je u Kuću slavnih u Springfieldu, a svoj govor posvetio je svima koji su mu pomogli postići velike rezultate, ali i igri pod obručima.

Za mene je košarka uvijek značila ljubav. Dobro je to što sam pored sebe imao dobrog menadžera Marc Fletchera koji je brinuo o tome koliko novaca zarađujem, našalio se Divac na početku govora i nastavio:
 
Vjerujem u to da vas ljubav prema košarci tjera kako biste bili slobodni u tome da pokažete tko ste i inspirirate druge. Ljubav vas pokreće i daje vam snage nemoguće učiniti mogućim. Baš kao i u životu, i u košarci morate davati, da biste mogli i primiti ljubav.
 
Divac je u svom dirljivom govoru istaknuo i da košarka ne podrzumijeva samo fizičke napore, već i mentalne i emotivne.
 
Košarka je suprotnost sebičnosti, košarka je davanje, dijeljenje i briga jedni o drugima. Nema mjesta za “ja” u timu. To svi znamo, rekao je Divac.
 
Bivši reprezentativac Jugoslavije zahvalio se u svom govoru svim trenerima s kojima je radio, a posebno je istaknuo Krešimira Ćosića, Duška Vujoševića, Svetislava Pešića, Dušana Ivkovića, prenosi Sportklub.
 
Divac nije zaboravio ni Dinu Rađu i Nikolu Lončara, koji su ga tijekom ceremonije podržali iz prvih redova u Springfieldu.