Podijeli članak

U petak 21.12 sa početkom u 20 sati, u Narodnom pozorištu Mostar bit će izvedena predstava „Derviš i smrt“. Čuveno djelo Meše Selimovića „Derviš i smrt“ režirao je Erol Kadić, a dramatizaciju potpisuje Nijaz Alispahić.

Ključna rečenica djela je “Pozivam za svjedoka vrijeme, početak i svršetak svega – da je svaki čovjek uvijek na gubitku”. Odnosno, ključ čovjekove sreće je pitanje: koji smo put izabrali? Ako je to put osvete i mržnje, spasa mu nema. Život jedino ima smisla ako pronađe put dobrote,  ljubavi i plemenitih ciljeva, ako se čovjek okrene čovjeku.

Narodno pozorište Mostar i Pogled.ba vas nagrađuju s 2x2 ulaznice za ovu predstavu, a sve što trebate jeste poslati mail na [email protected] s naznakom 'za predstavu' i ostaviti svoje podatke.

Jesmo li pronašli pravi put? Sreću? Put za mir u sebi? Dođite na predstavu i otkrijte!

Igraju: Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac i Bojan Beribaka. 

Cijena ulaznice 7 KM, s popustom 3,50 KM. Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati, a na dan igranja predstave od 9 do 14 sati i od 18 do 20 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.