Podijeli članak

Večeras je u Sarajevu održan Završni predizborni skup Demokratske fronte – Željko Komšić. Brojnim građanima, članovima i simpatizerima stranke obratio se generalni tajnik Sifet Podžić, koji se zahvalio članovima, simpatizerima, promatračima, članovima biračkih odbora i posebno volonterima koji su ponos Demokratske fronte – Željko Komšić:
„Hvala što ste svojim žrtvovanjem sebe i svog vremena gradili i izgradili ovaj pobjednički tim. Siguran sam da su takav entuzijazam i energija svojstveni samo timovima koji ne gube utakmice i mi je nećemo izgubiti 12. listopada“ kazao je Podžić.

Podršku Demokratskoj fronti dao je akademik Slavo Kukić, koji je u svome obraćanju poručio da podržava ideje na kojima je utemeljena ova stranka.
"Glasat ću za kandidate Demokratske fronte - Željko Komšić jer su to kandidati iz moga naroda, pošteni, opljačkani i poniženi građani ove zemlje koji su jedino svjetlo u ovom mračnom tunelu koji nam je vlast sagradila u ovih proteklih dvadesetak godina. Glasam za ideju Bosne i Hercegovine kao države jednakosti svih njenih građana, ideju koja je temelj Demokratske fronte - Željko Komšić”, poručio je Kukić.

Anto Popović, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, poručio je:
„Zadnjih dvadesetak godina života su nam uništili loši političari i loše politike, mi svaki dan sve više tonemo.

Moraju se mijenjati i stanje i ljudi. Ljude ćemo mijenjati za dva dana na izborima, a stanje odmah nakon toga. Nada za bolje sutra je ono što nas pokreće, zato u nedjelju odlučite pametno, odlučite srcem i razumom. Glasajte za Demokratsku frontu – Željko Komšić“.

Prisutne je pozdravio i Emir Suljagić, koji se također zahvalio svima onima koji su dali podršku Demokratskoj fronti - Željko Komšić:
„Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dva desetljeća, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu – oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena.
Izašli smo pred takozvane nacionalne lidere, koji misle da ukradene godine mogu lako nadomjestiti paketima hrane u kojima se kriju upute za glasanje. Zamislite kakvo nisko mišljenje imaju oni o svome narodu, kada misle da kila brašna kupuje dostojanstvo bosanskog čovjeka“, kazao je Emir Suljagić kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Okupljenim građanima obratio se i predsjednik stranke Željko Komšić.
„Dragi građani BiH, nadam se da smo na kraju ove kampanje osvojili vaša srca, ali ne lažnim obećanjima, već našim iskrenim namjerama. Već duže vrijeme narod u BiH trpi svađe, uvrede, prevare i napetosti u politici i ne želi više tako da živi. Zbog toga naši kandidati neće biti „lopovska banda“ zbog koje se ovom narodu smučila i politika i život u ovoj zemlji. Pred njima je težak i odgovoran zadatak, jer se moraju žrtvovati za ovu zemlju i za ovaj narod. Nema lopovluka, nema krađe, nema prevara. Mora se raditi!“, naglasio je Komšić i dodao:
„Izbor je na vama, građanima ove zemlje, i vrlo je jednostavan, izabrati na jednoj strani nešto novo, Emira Suljagića, a na drugoj strani Izetbegovića i Lagumdžiju u paketu, uvijek postoji izbor u životu.
Naglašavam da narod u čitavoj BiH, prekosutra na izborima, treba da bira one koji će mu služiti, a ne one koji će mu gospodariti!“, Željko Komšić je završio svoje obraćanje riječima: „Neka živi Bosna i Hercegovina!“.